Ana içeriğe atla

film başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük uluslararası sinema etkinliği İstanbul Film Festivali, bu yıl 6-19 Nisan arası 37. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu yıl Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat, 37. İstanbul Film Festivali’nin festival merkezi olacak. Festival, 218 yönetmenin, 198 uzun metrajlı ve 12 kısa metrajdan oluşan film programıyla sinemaseverleri ağırlayacak. Gösterimler Atlas ve Beyoğlu sinemaları, Pera Müzesi Oditoryumu, Cinemaximum City's Nişantaşı, Cinemaximum Zorlu Center, Rexx ve Kadıköy sinemalarında yapılacak.
İstanbul Film Festivali ve Vodafone Red işbirliği, bu yıl festivalin teknolojik açıdan daha renkli olmasını sağlıyor. 37. İstanbul Film Festivali’nin açılış töreni, kırmızı halı ve ödül töreni gibi birçok etkinlik canlı izlenebilecek. Ayrıca Yapı Kredi Kültür Sanat'taki festival merkezinde gerçekleştirilecek söyleşiler ve festivalin tüm konuklarıyla gerçekleştirilecek olan röportajlar dijital ortamdan takip edilebilecek. İstanbul'da olan festival böylece tüm Türkiye'nin katılımına açılacak.

Bergman Seçkisi
Bu yıl, Festival Direktörü Kerem Ayan, sinema tarihinin önemli yönetmenlerinden Ingmar Bergman’ı doğumunun 100. Yılında özel bir seçki hazırlattı. En sevdikleri Bergman filmini seçen, adları verilmeyen 10 yönetmenin seçimleri de festivalde sunulacak.

Açılışta Onur Ödülleri
İstanbul Film Festivali tarafından takdim edilen Sinema Onur Ödülleri bu yıl oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin, yönetmen Aram Gülyüz ve yapımcı Arif Keskiner’e verilecek. Festivalin en eski sinemalarından Atlas Sineması’nın 22 yıldır müdürü olan Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü verilecek. Ödüller, 6 Nisan Cuma gecesi yapılacak 37. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

5 Kategoride Yarışma Heyecanı
İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 8 Nisan’da başlayacak. Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film yarışmalarında ödül kazanan filmler, 17 Nisan Salı akşamı düzenlenecek İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Festival Biletleri
Festival biletleri 24 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında satışa sunuldu.

Bilet fiyatları
Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 8 TL; öğrenciler için yalnızca 1 TL
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 22 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 15 TL;
Tüm 21.30 seansları 22 TL;
Pera Müzesi’nde gösterimlerin bilet fiyatları 8 TL.

FİLM KATALOĞUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Yorumu: İnsan Ne İle Yaşar, Lev Nikolayeviç Tolstoy

İnsan Ne İle Yaşar, Tolstoy 'un eser kategorilerinden "Halk için öğretici kısa hikayeler" kategorisinde değerlendiriliyor. Kitap gerçekten de özellikle vicdanı ele alıp sorgulattırıyor. 3 kısa öyküden oluşan kitapta, mucizeler gerçekleşiyor, aç gözlülük ve hırs kaçınılmaz kaderine sürükleniyor. Tolstoy, ölümlü olduğumuzu ve dünya işlerinin geçici olduğunu anlatıyor. Kitabı okuduktan sonra Tolstoy hakkında araştırma yaptım ve yaşadığı hayatı kitaplarına nasıl lanse ettiğini daha iyi gördüm. Tolstoy, soylu ve zengin bir ailede doğmuştur fakat çevresindeki köylülerin fakirliğine kayıtsız kalmamıştır. İleriki yaşlarında bütün servetini köylülere dağıttı ve fakir bir hayat yaşamaya başladı. Elbiselerini bile kendisi dikiyordu. Anarşistliği Hristiyanlığa uyarladı ve Hristiyan Anarşizmini başlattı. 1910 yılında 82 yaşında olan Tolstoy bir tren istasyonunda zaturre nedeniyle öldü. Diğer eserlerinde ve bu kitabında da hayatın amacını sorgulamış ve Tanrıya olan inancın ve tokgö

Film Yorumu: Karşı Pencere | La Finestra Di Fronte

TÜR:DRAM YAPIM/YIL:İTALYA/2003 YÖNETMEN:FERZAN ÖZPETEK OYUNCULAR:GİOVANNA MEZZOGİORNO, MASSİMO GİROTTİ, RAOUL BOVA, FİLİPPO NİGRO, SERRA YILMAZ, MASSİMO POGRİO IMDB PUANI:7.4 SÜRE:106 DAKİKA Ferzan Özpetek 'in şu an vizyonda olan İstanbul Kırmızısı filmini gördükten sonra yönetmeni tanımak için bir filmini izlemeye karar verdim ve rastgele bir filmini seçtim. Seçtiğim filmin bol ödüllü ve İtalya'da çok büyük ses getirdiğini filmin sonunda yaptığım araştırmadan öğrendim. Öncelikle şunu söylemeliyim film o kadar güzel ve etkileyici ki filmin sonunda büyük bir mucize olmasını beklemedim çünkü farkında olmadan kendimi başrol oyuncusunun yerine koymuştum. Benim tecrübelerim nasılsa onun başına geleceklerde öyle olacaktı. Film, evli ve iki çocuk annesi Giovanna'nın hayatının ilginç bir kesitini anlatıyor. Yolda karşılaştıkları ve hafızasını kaybetmiş yaşlı bir adamı kocasının zoruyla eve getirmeleriyle başlıyor ve yaşlı adamın kadına kattıklarıyla sona eriyor. Bu arad

film endüstrisi cannes'ta

Sinema dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak görülen Cannes Film Festivali , Fransa'nın Cannes şehrinde 9 Mayıs'ta başladı. Festival başlamadan önce bu sene yaptığı yenilikleriyle gündeme gelmişti. Türkiye'den 3 eserin katılacağı festivalin jürisine Avustralyalı aktris Cate Blanchett başkanlık ediyor ve 8 üye bulunuyor. Festivalde, 21 film 20 bin avro değerindeki Altın Palmiye için yarışacak. 4 bin gazeteci ve 80 bine yakın sinemaseverin katılması beklenen festivalde ödül töreni 19 Mayıs'ta düzenlenecek. Temsilcilerimiz Ceylan, Evrenol ve Bilgi Üniversitesi Cannes Film Festivali'nin bu seneki ana yarışmasında Türkiye'yi Nuri Bilge Ceylan 'ın, uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen " Ahlat Ağacı " filmi temsil edecek. Film baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor. Festival kapsamındaki galası Nuri Bilge Ceylan ve filmin oyuncularının katılımıyla 18 Mayıs'ta Palais de